Vetri-Care
Állatgyógyászat

CÉGISMERTETŐ ELÉRHETŐSÉGaz Ön kosara üres

Gyógygomba hatóanyagokkal rendelkező termékeink


A gombák, amelyeket több ezer éve alkalmaznak Kínában gyógyászati célra, a hagyományos kínai orvoslás szerves részét alkotják.

Jótékony hatásuk elsősorban azzal magyarázható, hogy a bennük lévő aktív vegyületek nemcsak gyógyító hatásúak, hanem - egyszerű, természetes szerkezetüknek köszönhetően - könnyebben emészthetők és jobban felszívódnak a szervezetben.

 

A természetes és biztonságos gyógygombák alkalmazása igen kedvezően befolyásolhatja a házikedvencek egészségi állapotát. Bár a természetben előfordulnak mérgező gombák, a professzionális és megbízható forrásból (Pure Health Ltd., Egyesült Királyság) származó készítmények garanciát jelentenek arra, hogy csak a legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatású fajták kerülnek felhasználásra.

 

A gombákat évszázadok óta a világ számos részén alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. A hajdani gyógyítók és tudós emberek tapasztalati úton szerzett ismereteit igazolta a modern tudomány: a vizsgálatok tanúsága szerint a gyógygombák antivirális, antibakteriális, gyulladásgátló, allergia- és daganatellenes hatású poliszachridokat, lizozimeket és triterpéneket tartalmaznak.

 

A gyógygombákkal végzett vizsgálatok nagy részét állatokon és embereken végezték. A gombák könnyen alkalmazhatók, mellékhatásuk nincs vagy elhanyagolható.

 

A gyógygombákat leggyakrabban a rák megelőzésére és kezelésére alkalmazzák. A kutatási eredmények szerint a teljesgomba-kivonatok olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek moduláló hatást fejtenek ki a tumorgenezis és carcinogenezis különböző fázisaiban. Mivel a gyógygombák különböző módokon és mechanizmusok útján hatnak a ráksejtekre az immunrendszeren keresztül, hatásaik összeadódhatnak, sőt egymást erősíthetik a rák megelőzésében és kezelésében. Például Trametes versicolor hozzáadásával kedvezően befolyásolhatjuk a lymphomát vagy a csontrákot, a Cordyceps sinensis hozzáadása pedig elősegítheti a vesebetegségek, a májrák és a hepatitis kezelését.

 

A gombakeverékek alkalmazhatók önmagukban vagy egyéb gyógynövényekkel (pl. máriatövissel, kurkumával, boswellia-al /( tömjénfa)), algákkal (pl. Chlorella) és megfelelő antioxidánsokkal (pl. quercetinnel, liponsav) kombinálva különböző betegségek és állapotok kezelésére, illetve a mellékhatások minimalizálása érdekében.

 

Fitoterápiás hatásukon kívül e különleges gombák különböző vitaminokat, ásványokat, antioxidánsokat, fehérjéket és szerolokat is tartalmaznak.

 

A leggyakoribb állatgyógyászati alkalmazások a következők:

 

 • A lábadozás időszakában, illetve krónikus gyengeséggel járó geriátriai állapotokban: izomsorvadás, szívproblémák, gyengeség;
 • Rák – önmagában vagy a kemoterápia kiegészítéseként (szinergisztikus hatás);
 • Kutyák papillomatózisa;
 • Kortizon-terápia (adaptogén és májvédő) – a mellékhatások kezelésére;
 • Cushing-szindróma (adaptogén) – szupportív kezelés céljára ;
 • Cukorbetegség;
 • Súlyos parazitizmus gyenge kutya- vagy macskakölykök esetében;
 • Csökkent immunműködés (FIV, FIP, FeLV) és  vírusos felső légúti fertőzésben szenvedő macskákban vagy macskakölykökben;
 • Hepatitis, májelégtelenség, gombamérgezés (Cordyceps, máriatövis és antioxidánsok hozzáadásával);
 • Lyme-betegség (Chaga gyógygomba - Reishi +, ReishiFlex);
 • Antibiotikus vagy antifungális gyógyszeres kezelés kiegészítésére (szinergisztikus hatás);
 • Veseproblémák (Cordyceps sinensi hozzáadásával);
 • Allergia / Anti-aging (Reishi gomba, liponsav, quercitin és máriatövis hozzáadásával);
 • Szemöregedés/ szürkehályog (Reishi gomba, liponsav, quercitin és máriatövis hozzáadásával);
 • Gyulladás / Ízület (kurkuma és Boswellia hozzáadásával).

 

Gyógygomba termékeink kedvenceink egészségének természetes megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez:

 

Armillaria Plus

Az Armillaria Plus készítményben az Armillaria mellea görcsoldó hatását a tört héjú reishi spóra és a kurkuma neuroprotektív és antiepileptikus hatása egészíti ki.

>> Részletes információk és rendelés: Mycopet.hu - Armillaria Plus

Cordyceps Plus

Erősíti az immunrendszert, növeli a sejtekben az oxigénszintet és javítja szervezet energiaellátásához szükséges sejtlégzést.

>> Részletes információk és rendelés: Mycopet.hu - Cordyceps Plus

Coriolus Plus

A Coriolus kivonata a leggyakrabban alkalmazott és leginkább kutatott étrendi immunerősítő. Jótékony hatását számos vizsgálat bizonyítja.

>> Részletes információk és rendelés: Mycopet.hu - Coriolus Plus

Reishi Flex

A reishi triterpén összetevői erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, míg a benne lévő poliszacharidok az immunválasz egyensúlyának helyreállását segítik elő az immunrendszer túlzott avagy csökkent aktivitása esetén.

>> Részletes információk és rendelés: Mycopet.hu - Reishi Flex

Reishi Plus

Immunerősítő hatásán kívül a Reishi antioxidáns hatással is rendelkezik, amely fontos szerepet játszik a májműködés elősegítésében, és hozzájárul az allergiás állapotokra gyakorolt jótékony hatásához is.

>> Részletes információk és rendelés: Mycopet.hu - Reishi Plus

 

Ezen az oldalon részletes leírást talál a gyógygombákat tartalmazó termékeinkben található összetevőkről, hatóanyagokról:

Gyógygomba hatóanyag kislexikon.

 

Ha bármilyen kérdése merül fel gyógygomba termékeinkkel, azok használatával kapcsolatban vagy segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásában, keressen bennünket elérhetőséginken: Vetri-Care Kft.

 


A Vetri-Care szeretné bemutatni Önöknek izgalmas új termékcsaládját,

melynek egyes tagjait már 2003 óta forgalmazza. A Vetri-Care filozófiája a társállatok hatásos táplálási és antioxidáns védelemmel való ellátásán alapul.

E filozófia követőiként erősen elkötelezettek vagyunk az olyan biztonságos és innovatív készítmények forgalmazásának ügye mellett, amelyek segítségével kedvenceink hosszú, aktív és egészséges életet élhetnek.

Filozófiánk >>