SYSTUM tápanyag komplex (hiánybetegség megelőzésre és a kritikus időszakokban)

systum
Érdeklődjön

A Systum™ Vegan  gazdag és teljes körű, természetes aminosav-, zsírsav- és vitaminforrás, valamint ásványi anyagok, nyomelemek és antioxidánsok. A Systum™ Green ezért fontos kiegészítője lehet a háziállatok étrendjének. Ez vonatkozik mind azokra az állatokra, amelyeket főleg száraztáppal etetnek, mind a BARF-en lévő állatokat.

A Systum™ Vegan egyedülállóvá tétele a  természetes összetevők használata, mint például a  Chlorella sorokiniana alga koncentrátuma  és   az Aquamin®  tengervíz koncentrátum. Ezek a nyersanyagok biztosítják a természetes aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és mind a több mint 70, a természetben előforduló nyomelemet. Társállata a megfelelő formában és arányban kapja meg ezeket a tápanyagokat, pontosan úgy, ahogyan azt az anyatermészet szánta. Ezenkívül, szintetikus vitaminokat adtak hozzá, hogy a vitaminszintet ortomolekuláris szintre emeljék.

 

AMINOSAVAK A

Chlorella sorokiniana alga  18 aminosavat tartalmaz, természetes és feldolgozatlan formában. Ezeknek az aminosavaknak több mint fele „esszenciális”, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja előállítani őket maga, ezért a táplálékkal kell felszívódniuk. Az aminosavprofil teljessé tétele érdekében 2 hiányzó aminosavat, L-karnitint és taurint adták hozzá.

 

VITAMINOK ÉS ZSÍRSAVAK A

Chlorella sorokiniana alga   szinte az összes ismert vitamint, valamint számos omega-3, omega-6, omega-7 és omega-9 zsírsavat tartalmaz. A vitaminszint ortomolekuláris szintre emelése érdekében szintetikus vitaminokat is hozzáadtak.

 

ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEM*

A Systum™ Vegan Aquamin® tengervíz koncentrátumot tartalmaz , amely a tengervízben található több mint 70 ásványianyagot és nyomelemet* tartalmazza. Általában legfeljebb egy tucatnyi legismertebb ásványi anyagot adnak az állati takarmányhoz. Az egyoldalú étrendet (akár száraztápot, akár BARF-t) tartó állatokat ezért jelentős az ásványianyag- és (főleg) nyomelemhiány kockázata.

* A nyomelem olyan ásványi anyag, amelyre csak nagyon kis mennyiségben van szükség.

 

Összetétel

 Kapszulánként hozzáadva  

   

 Kapszulánként hozzáadva  

Vitaminok

 

Min

%RI*

  

Aminosavak 

 Min

%RI*

A-vitamin (retinol)

 

400 mcg

50 

 

 Alanin

 15 mg

 -

B1-vitamin (Tiamin HCL)

 

550 mcg

50 

 

 Arginin° 

 12 mg

B2-vitamin (riboflavin)

 

700 mcg

50 

 

 Aszparaginsav

 15 mg

B3-vitamin (nikotinamid)

 

8 mg

50 

 

 cisztein

 3 mg

B5-vitamin (Ca-pantotenát)

 

3 mg

50 

 

 Fenilalanin° 

 8 mg

B6-vitamin (piridoxál-5-foszfát)

 

700 mcg

50 

 

 Glutaminsav

 21 mg

B12-vitamin (metilkobalamin)

 

0,5 mcg

50 

 

 glicin

10 mg

C-vitamin (aszkorbinsav)

 

80 mg

100 

 

 hisztidin° 

 4 mg

D3-vitamin (kolekalciferol)

 

5 mcg

100 

 

 Izoleucin° 

 7 mg

E-vitamin (da-tokoferol)

 

6 mg

50 

 

 L-karnitin

 5 mg

Folsav

 

200mcg

50 

 

 Lizin° 

 17 mg

K2-vitamin (MK7)

 

38 mcg

50

 

 Leucin° 

15 mg

 

Kolin (bitartarát)

 

50 mcg

 

 Metionin° 

 4 mg

Inozitol

 

50 mcg

 

 Prolin

 12 mg

Biotin

 

250 mcg

50 

 

 Serine

 7 mg

         

 Taurin°

 5 mg

Ásványok

       

 Treonin°  

8 mg

-

Kalcium

 

 16 mg

 

 Triptofán° 

3 mg

-

 Vas

 

 0,3 mg

 

 Tirozin

5 mg

-

Vevő

 

0,6 mcg

<1

 

 Valine°

10 mg

-

Cink (glükonát formájában)

 

 5 mg

50 

       

Jód

 

0,1 mcg

0.1 

       

Kálium

 

 10 mg

 

Zsírsavak

Min. 

%RI

Mangán

 

62 mcg

 

Összes omega-3

3,0 mg

-

Szelén (szelenometionin formájában)

 

 28 mcg

50 

 

- C18:3 (ALA)     

-3,0 mg

-

Króm

 

 0,6 mcg

 

Összes omega-6

1,0 mg

 - 

Magnézium

 

38 mg

10 

 

-C18:2 (LA) 

-1,0 mg

 - 

Nátrium

 

0,3 mg

 

Összes omega-7 

6,0 mg

 - 

Foszfor

 

7 mg

 

 -C16:1 (palmitoleinsav)

-6,0 mg

 - 

Egyéb (>60) nyomelem

 

6 mg

-

 

Összes omega-9

3,5 mg

 
         

- C18:1 (olajsav)

-3,5 m

-

 Egyéb

 

           

Lutein

 

0,7 mg

       

Zeaxanthin

 

0,1 mg

       

°A kutyák számára 10 esszenciális aminosav található. A macskák esetében taurint adnak hozzá, így 11 esszenciális aminosav található benne.

*%RI  = az EU által javasolt napi bevitel felnőttek számára

 

Egyéb összetevők:  Hidroxipropil-metil-cellulóz (növényi kapszula) 

 

Adagolás

Javasolt felhasználás:               

Macskák és kistestű kutyák (<10 kg):    1 kapszula/nap    

Közepes kutyák (10-20 kg):       2 kapszula/nap

Nagytestű kutyák (20-30 kg):     3 kapszula/nap

Nagyon nagytestű kutyák (30-45 kg):     4 kapszula/nap

Az optimális eredmény érdekében használja ezeket a kapszulákat naponta. Egészben adja be a kapszulát, vagy keverje össze a tartalmát az étellel.

 

Címke információ

Összetétel:  algakoncentrátum, tengervíz koncentrátum, hidroxipropil-metil-cellulóz (növényi kapszula), aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok.  

Átlagos elemzés: Nyersfehérje 27%, Nyerszsír 9%, Nyersrost 3%, Nyershamu 10%

A Systum™ egy kiegészítő takarmány kutyáknak és macskáknak. 

Tárolás:  Száraz, zárva és szobahőmérsékleten, gyermekektől elzárva

Ez a termék étrend-kiegészítő (vitaminokat, aminosavakat, zsírsavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz).

Kötelező állítás:  A táplálék-kiegészítő nem helyettesíti a változatos étrendet. Fontos a változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód.

Kiszerelés:  60 db

 

A.

A SYSTUM egészségügyi előnyei kutyák és macskák számára

1. Immunitás

Ez a chlorella növekedési faktor magas tápanyagszinttel párosulva hihetetlenül képes fokozni a kutyák és macskák immunitását. Például a vizsgálatok kimutatták, hogy a chlorella:

  • Növeli a természetes gyilkos sejteket

Ezek olyan fehérvérsejtek, amelyek létfontosságúak a betegségek, köztük a daganatok és vírusok elleni védelemben

  • Növeli az interferon termelését

Ezek a fehérjék értesítik kutyája vagy macskája szervezetét, ha vírus van jelen, és aktiválja az

  • Növeliaz antitesteket

Megállapították, hogy a Chlorella bevitele az immunfunkciókhoz szükséges antitestek növekedését idézi elő. Például egy tanulmány a SigA növekedését találta Ez a nyálkahártya immunitása szempontjából létfontosságú antitest (az immunrendszer legnagyobb komponense) [3].

Egy másik tanulmány bebizonyította, hogy a chlorella javítja a humorális immunválaszokat (az immunrendszer egy másik összetevője) .

 

2. Csökkent a krónikus betegségek kockázata

Számos betegség és betegség, köztük a daganat, a szívbetegség és az autoimmun betegségek, valamint a korai öregedés összefüggésbe hozható az instabil szabad gyökök által okozott oxidatív stresszel

Stabilizálja a szabad gyököket

A szabad gyökök károsodott sejtjei a kutya vagy macska testében. Míg egyesek normálisak, a túlzott mennyiséget olyan anyagoknak való kitettség okozhatja, mint például gyógyszerek, például bolha-, kullancs- és szívféreg-megelőzés, védőoltások, alacsony minőségű állateledel és környezeti mérgek, például peszticidek.

Megfelelő antioxidánsok hiányában ezek a sérült sejtek úgy reagálnak, hogy megtámadják az egészséges sejteket, hogy feltöltsék molekuláikat.

A Chlorella gazdag antioxidánsokban, és tanulmányok kimutatták, hogy hatékonyan stabilizálja a szabad gyököket és csökkenti az oxidatív stresszt .

 

3. Méregtelenítés

A vegyszereknek való kitettség növelheti a nehézfémek mennyiségét kedvence szervezetében. Egyes nehézfémek normálisak, és fontosak kedvence szervezetének működéséhez. A magas szint azonban veszélyes lehet.

A Chlorella a természet egyik legjobb méregtelenítője

Ez a képesség annak köszönhető, hogy magas a klorofill komponense, és képes megkötődni a nehézfémekhez, így gátolja azok felszívódását és fokozza eliminációjukat .

Egy tanulmány kimutatta, hogy a chlorella megakadályozhatja a nehézfém, a stroncium felszívódását a vérbe, és ezzel egyidejűleg elősegítheti a szervezetből való kiürülését .

Bebizonyosodott, hogy felgyorsítja a higany kiürülését és 66,03%-kal csökkenti a vér ólomszintjét

 

4. Emésztőrendszer egészsége

A Chlorella javítja a kutyák és macskák bélrendszerének egészségét, mivel magas a prebiotikum tartalma, és ezzel serkenti a probiotikumok gyors növekedését.

Pre- és probiotikumok

A prebiotikus rostok célja a baktériumok eltávolítása a kutya vagy macska vastagbelében. Emellett üzemanyagot biztosítanak a probiotikus jó baktériumok növekedéséhez.

A pre- és probiotikumok együtt ideális egyensúlyt teremtenek kutyája vagy macskája optimális emésztési egészségéhez.

Valójában egy tanulmány azt találta, hogy a chlorella gyorsan megháromszorozta a probiotikus baktériumok számát a bélben .

Az egészséges emésztőrendszer frissebb lehelethez vezet

A Chlorella magasabb koncentrációban tartalmaz klorofillt, mint bármely más növény. Mint korábban említettük, ez egy erős tisztítószer.

Emiatt kiderült, hogy felfrissíti a kutyák és macskák leheletét azáltal, hogy felveszi a harcot a rossz lehelet gyakori kiváltó okával – az egészségtelen emésztőrendszerrel.

 

5. A bőr és a szőrzet állapota

A kutyák és macskák bőre és szőrzete közvetlenül függ a tápanyagoktól, beleértve az esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, fehérjét, cinket és C-vitamint – amelyek mindegyike megtalálható a chlorellában.

Fehérje és aminosavak

A fehérje aminosavakból áll, amelyek közül a chlorella 19-et tartalmaz a 22-ből. Ez a szőr fő alkotóeleme, ezért a megfelelő bevitel elengedhetetlen az egészséges szőrzet fenntartásához.

 

6. Idős állatok- Defining older dogs; giant breeds at 5 years, other breeds at 7 years and cats at 10 years. A poor diet, toxic side-effects of modern medication, air and water pollution and various negative life-style factors can all contribute to and hasten the breakdown of cellular integrity and impair the animal's immune system creating an unnecessarily high vulnerability to disease and the onset of premature aging.

 

7. Műtét utáni időszak- . A krónikus és akut betegség utáni műtétből felépülő állatok részesülnek a Systum egyik egyedülálló összetevőjéből, a CGF-ből. Ez a vegyület természetesen előfordul a Systum algabázisában, és egy nukleotid-peptid komplexet, egyedi poliszacharidokat és számos más, még izolálandó fitokemikális anyagot tartalmaz. és besorolt. Kimutatták, hogy a CGF szignifikáns hatással van a sejt által közvetített immunválaszra mind állatokban, mind emberben. Bebizonyította, hogy képes serkenteni a makrofágok termelését és mobilitását, valamint fokozni a T-limfociták és polimorfonukleáris leukociták citotoxikus aktivitását, amelyek mind kulcsfontosságúak az állatok betegség elleni védekezésének első vonalában. A tisztított CGF-et széles körben használják Japánban és Kínában az emberi traumák kezelésére, valamint olyan posztoperatív betegeknél, ahol a gyógyulás lassú, hogy segítse a fibroblasztképző reakció felgyorsítását és a sérült szövetek regenerálódását.

8. Idős állatok- Idősebb kutyák meghatározása; óriás fajták 5 évesen, más fajták 7 évesen és macskák 10 évesen. A helytelen táplálkozás, a modern gyógyszerek mérgező mellékhatásai, a levegő és a víz szennyezettsége, valamint a különféle negatív életmódbeli tényezők mind hozzájárulhatnak a sejtek integritásának lebomlásához és felgyorsíthatják az állat immunrendszerét, ami szükségtelenül nagy érzékenységet okoz a betegségekkel és a betegségekkel szemben. a korai öregedés.

 

B.

MÁS TERÁPIÁVAL EGYÜTT HASZNÁLT CHLORELLA SPECIFIKUS BETEGSÉG ÁLLAPOTOK ESETÉBEN.

Támogató kiegészítőként betegségekben szenvedő állatok kezelésében. A Systum más terápiákkal és állatorvosi felügyelettel együtt ajánlott.

A). KEMOTERÁPIA. A kemoterápia leukocita-csökkentő hatásának csökkentése a daganat kezelésében.

B). ALLERGIÁK. Bizonyos rendellenességek, például allergiás bőrbetegségek miatt korlátozott étrenden lévő állatok táplálkozási egyensúlyának megteremtése.

C). DAGANAT. A rosszindulatú metasztázisok kiújulásának megelőzésére vagy késleltetésére az elsődleges daganat műtéti eltávolítását követően.

D). LÉGÚTI MEGBETEGEDÉSEK. Krónikus légúti betegségben szenvedő macskák életminőségének javítására és a hordozó állapot fellángolásának csökkentésére.

E). AUTOIMMUN BETEGSÉG. Autoimmun betegségekben, például thrombocytopeniában és rheumatoid arthritisben szenvedő kutyák és macskák állapotának javítására (más gyógyszerekkel együtt).

F ). STABILIZÁLJA A VÉRCUKROT

Egy közelmúltban végzett klinikai tanulmány kimutatta, hogy a chlorella nemcsak az egészséges cukor-anyagcserét tartja fenn, hanem genetikai szinten is!

A kutatási eredmények arra utalnak, hogy a chlorella fontos szerepet játszhat a cukorbetegek általános állapotának javításában, és késlelteti szövődményeit a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek működésének helyreállításával. Például a Chlorella zöld algáról előzetesen megállapították, hogy gátló hatással rendelkezik az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k) képződése ellen, amely a cukorbetegség egyik fő patogén tényezője.

G). MACSKA LEUKÉMIA ÉS MACSKA AIDS. Legutóbb nagyon biztató eredményeket tapasztalták, amikor egy tiszta Chlorella -t tartalmazó készítményt macskaleukémiában és macska AIDS-ben szenvedő macskák kezelésére alkalmazták. Úgy tűnik, hogy a Chlorella   jelentősen meghosszabbítja és javítja az érintett állat életminőségét.